Årets Skifest i Marka

Foto: Magnus Nyløkken

LES MER OM SKIFEST I MARKA

Det vil IKKE bli gått skirenn helt opp til Frognerseteren i år grunnet mangel på snø. Området tilegnet markapublikummet under Kollen-helgen, blir nord for Midtstua og opp mot Victoria-åsen.

Torsdag ettermiddag ble langrennstraséen lagt for årets Skifest i Holmenkollen. Grunnet snøforhold har vi sett oss nødt til å gjøre endringer i valg av løype. Det vil derfor ikke være mulig til å se skiløperne passere i det tradisjonelt mest folkerike området, Frognerseteren.

3-mila lørdag og 5-mila søndag

I 2020 blir programmet snudd på hodet. Damenes 3-mil er flyttet til lørdag og starter kl. 12.00. Og 5-mila starter kl. 11.30 på søndag.

Oppfordring til publikum i Marka

For alle som skal opp i Marka ønsker vi veldig gjerne at folk setter seg inn i det nye løypekartet med tilhørende punkter. Vi oppfordrer også alle til å kle seg godt, ha med mat og drikke og holde inntaket av alkohol moderat – husk at man blir raskere alkoholpåvirket i kulden. Pass på deg selv og hverandre og følg alltid henvisningene gitt av frivillig, vektere og politi.

Transportmuligheter

T-bane linje 1 går til Holmenkollen lørdag 07. og søndag 08. mars, dette er også siste stoppet. Herifra må man ta beina fatt og gå (ca. 20 min) opp til Viktoria-åsen.

Vi anbefaler de som kan gå opp til Holmenkollen, om å gjøre det. Det vil ikke være noe parkeringsmuligheter, da bilene vil bli tauet vekk og bøtlagt.

Videre vil politiet også kunne nekte taxier og personbiler å kjøre opp for avlessing av personer og utstyr, så ikke regn med dette som transportmiddel.

Camping og overnatting

Du kan slå opp telt/lavvo hvor du vil i Marka, så lenge du følger merking og skilting, samt instruksjoner gitt av frivillig, vektere og politi. Det er viktig å plassere campen minst 20 meter fra løypa, slik at det ikke blir til hinder for utøvere eller mannskap.

Du finner ytterligere informasjon om Skifest i Marka her.

 

Vi har søkt om og fått innvilget støtte av Handelens Miljøfond, og de er en viktig bidragsyter i gjennomføring av prosjektene knyttet til Marka.