– Å gå i Kollen er helt spesielt

Foto: NTB Scanpix

Jarl Magnus Riiber gleder seg til å gå i Holmenkollen, hvor han både bor og trener hver dag. Under Skifest har han som mål å stå på toppen av pallen. Skifest i Kollen er fra 8.-10. Mars.

Jarl Magnus Riiber har hatt sin livs beste sesong. Den ferske verdenscupvinneren ble nettopp historisk, og er medaljefavoritt til VM i Seefeld. Etter VM står Skifest i Kollen for tur. Her er gullvinneren på hjemmebane, noe som gjør det helt spesielt å konkurrere i Kollen.

Sin beste sesong hittil

Jarl Magnus Riiber har stukket av med ti verdenscupseiere denne sesongen og dermed har han allerede vunnet verdenscupen sammenlagt. Han er for tiden verdens beste kombinertløper og hele Norges gullfavoritt mot VM i Seefeld som begynner 19. Februar.

Gleder seg til Skifest i Kollen

Riiber fra Heming IL og Kollenhopp er klar for å vise seg frem på hjemmebane under Skifest-helga.

– Skifest i Kollen er noe jeg alltid gleder meg til, det er noe spesielt med det å gå der du trener hver dag og bli heia på av kompiser og folk du kjenner, forteller Riiber.

Det å se kjente fjes langs løypa og norske flagg vaiende i vinden er noe av det utøvere syns er så unikt og magisk med Kollen, Riiber inkludert.

Jarl stående på toppen av pallen har ikke vært et sjeldent syn de siste månedene. Under Skifest-helga har han som mål å stikke av med nok en førsteplassering.

– Forventingene mine ligger absolutt på å kunne vinne igjen, det er et par år siden sist.

Foto: NTB Scanpix

VM-favoritt

Før Skifest skal Riiber og resten av kombinertgutta til VM i Seefeld. De skal ut i aksjon fredag 22. Februar og det hele braker løs med individuelt hopp klokken 11.30. Hvis 21-åringen fortsetter sånn som har har gjort til nå, så har han gode medaljemuligheter. Det virker som Riiber er i sitt livs beste form.

Historisk gullgutt­

Riiber er den første nordmannen til å vinne verdenscupen sammenlagt på 20 år, forrige gang var det Bjarte Engen Viks som vant i 1998/1999. Riiber ble også historisk da han vant verdenscupen i kombinert sammenlagt, og ble første nordmann til å vinne ti verdenscupseiere i en og samme sesong.

Vi som arrangør gleder oss til å se Jarl Riiber og de andre kombinertgutta konkurrere i Norges mest tradisjonelle skianlegg under Skifest i Kollen!