Her finner du praktisk informasjon om transport, åpningstider, servering og program i Holmenkollen under verdenscup i parallellslalåm 1. januar.

HVA SKJER I ARENAEN?

Fra arenaen åpner klokken 14.00 vil du møte en spennende, lyssatt arena med flomlys og en spektakulær alpinbakke! Publikumsteltet åpner samtidig som arenaen åpnes, og det er også da vi setter igang med aktiviteter for barna.

Utover selve slalåmrennet kan du nyte god mat og drikke i festivalgata eller i publikumsteltet. Vi har også egen DJ (DJ SOLLI) som er kjent for å skape fantastisk stemning! Vær klar når showet starter klokken 16.00 – rett etter kvalifiseringene klokken 15.15.

LES MER: Se fullt program her!

TRANSPORT

T-bane

Enklest, billigst og mest miljøvennlig! Det går hyppige T-baneavganger til Holmenkollen. Ta T-banens linje 1 mot Frognerseteren, og gå av på Holmenkollen stasjon. Derfra er det ca. ca. 300 meter å gå til arenaen. Følg skilting fra stasjonen. Husk at det er mange som skal samme vei, så beregn god tid. Gjør et søk i reiseplanleggeren under for å finne T-banens rutetider. Husk at du må kjøpe billett på forhånd når du reiser med T-banen.

Se hvordan du kjøper billett på ruter.no 

Til fots

Fra Majorstuen tar det ca. 1,5 time å gå opp til Kollen. Følg Slemdalsveien opp til Slemdal, og videre opp Frognerseterveien til Besserud stasjon. Herfra er det ca. 1 km opp til arenaen. Returen går samme vei. Gå ned via Besserud og fortsett deretter ned Frognerseterveien til Slemdal, og herfra til Majorstuen.

Med bil

Det er dessverre ingen parkeringsmuligheter for publikum i Holmenkollen under arrangement. Bruker du bilen bør du derfor parkere i nærheten av en t-banestasjon på linje 1.

Når du skal hjem igjen

Følg skilting fra arenaområdet. Under arrangementet vil funksjonærer guide deg. Det kan ta noe tid for alle å komme seg med T-banen ned til sentrum.

Kommer du langveis fra?

NSB har togruter fra sentrale og viktige byer inn til hovedstaden, fra Bodø i nord, Trondheim i midt, Åndalsnes i nordvest, Bergen i vest, Stavanger i sørvest, Kristiansand i sør og Halden i sørøst. I tillegg går det tog fra Göteborg i Sverige. Les mer på www.nsb.no .

Ankommer du Oslo via Rygge, Torp eller Gardermoen finnes egen transport inn til sentrum fra de ulike flyplassene. Sjekk de respektive flyplassenes hjemmesider for oppdatert informasjon. Fra Oslo S tar det om lag en halv time med t-bane opp til Holmenkollen stasjon.

MAT OG DRIKKE

I festivalområdet finner du våre utsalgssteder og aktivitetsområde. Vi har mat fra Bølgen & Moi, The Pit Grill og Good Mood Streetfood som alle serverer fersk og varm mat som gjør godt på årets første dag. I publikumsteltets første etasje kan du sette deg ned og ta en hvil, og kjøpe noe godt i glasset hvis du ønsker det. Alle med billett har tilgang til publikumsteltet.

THE PIT GRILL

Hjemmelaget biff-hamburger med coleslaw, ost og bbq/hickory-saus 155,-
Krydderpølse med syltet løk 55,-
Gyrotoast med kylling 85,-
Mineralvann 25,-

BØLGEN & MOI

Meny kommer.

GOOD MOOD STREETFOOD

Meny kommer.

Åpningstider er fra klokken 14.00 når arenaen åpner. Se program for dagen her.

TRIVSELSREGLER

Holmenkollen Skifestival er en inkluderende arena for alle med et hjerte som banker for skisport. Alle skal ha det trivelig. Derfor ber vi deg om å følge disse trivselsreglene når du befinner deg inne i arenaen:

  • Ikke ta med alkohol inn i arenaen – vi sjekker sekker ved inngangen.
  • Røyking er ikke tillatt på tribunene.
  • La hunden bli igjen hjemme –
  • Barnevogner bør unngås fordi det kan skape trengsel
  • Egne ski og staver kan ikke brukes i arenaen
  • Du kan ikke grille eller brenne bål inne i areaen
  • Vis hensyn til dem rundt deg, og ta med deg godt humør!