Kjære Kollen-publikum:
Takk for i år – og velkommen i 2025!

Holmenkollen Skifestival er over for denne gang. To begivenhetsrike helger ga oss store sportslige prestasjoner, spenning, gåsehud og sterke historier, og ikke minst mye idrettsglede og kjempegod Kollen-stemning for store og små som besøkte arenaen.

Av: Stefan Marx, daglig leder i Holmenkollen Skifestival.

Kollen-tåka testet tålmodigheten til utøvere og publikum på første dag med World Cup i skiskyting. Men derfra og ut var det folkefest i Kollen over to fullspekkede verdenscuphelger. Regnet høljet til tider ned under skiskytingen, men tribunene var utsolgt og de mange engasjerte tilreisende tilskuerne fra blant annet Tyskland, Frankrike og Sverige bidro til en uforglemmelig World Cup-runde i Kollen. Og den norske fansen vil nok ikke glemme Sturla Holm Lægreids triumfer i Kollen denne helgen, da han tok to seirer på sin egen hjemmebane. Tilskuerne ble vitne til stor dramatikk i løypene, nok en demonstrasjon på hvilken fantastisk publikumssport skiskyting er.

World Cup-en i nordisk helgen etter bød også på sportslige høydepunkter og sterke historier i fleng, ikke minst sett med norske øyne. Klæbo vant sin første 5-mil. Forfang trosset utenomsportslig støy og triumferte i hoppbakken. Eirin Maria Kvandal og Silje Opseth tok hver sine topplasseringer i kvinneklassen under RAW AIR, og Ida Marie Hagen gikk et kanonløp i kombinert, på hjemmebane. Kombinert-eneren Jarl Magnus Riiber ble Kollen-kongen og vant to av sine 16 seiere denne sesongen. Og vi må selvfølgelig gi all honnør til svenske Frida Karlsson, og hennes maktdemonstrasjon på kvinnenes 5-mil.

Alt sammen fantastiske idrettsprestasjoner og minner for livet både for utøvere og publikum.

Vi vil rette en stor takk til vårt flotte publikum! Holmenkollen er verdenskjent, og Kollen-publikummet er minst like verdenskjent. At et fåtall publikummere utenfor arenaen ikke klarer å oppføre seg og dermed stjeler overskriftene under nordisk-helgen, er synd. Til tross for skiftende vær og kjølige temperaturer, sørget de mange tusen tilskuerne for masse jubel og god stemning hele veien!

Holmenkollen Skifestival er en folkefest for hele familien, og inne på arenaen er det tilbud og aktiviteter for alle. Å se barn og voksne tilbringe tiden sin i Holmenkollen disse helgene er fantastisk! Det er en tradisjon vi vil bringe videre på best mulig måte.

Vi sender en stor gratulasjon til alle de over 1.700 frivillige, som dedikert og solid bidrar til at Holmenkollen Skifestival lar seg gjennomføre. Atmosfæren er magisk og gjestene nyter Holmenkoll-helgenes idrettsopplevelser og festivaltilbud. For en utrolig fin gjeng, vi er stolte av dere!

Holmenkollen Skifestival er over for denne gang. Takk for folkefesten.

Vi ses i Kollen i 2025!

Bilder av Jacques Holst/Holmenkollen Skifestival