Kaptein Fredriksen byttet ut cruise med hopp

Sosialt i Holmenkollen

I mange år styrte kaptein Fritz Jakob Fredriksen (53) store skip i Karibien. Nå er det i hoppbakken han tar de raske beslutningene.

Jeg lærte det på sjøen, å bestemme meg raskt. Og det er veldig nyttig som frivillig under hopprennene i Holmenkollen.

Frivillig i ti år

Fredriksen har vært frivillig i Holmenkollen Skifestival i ti år og er assisterende rennleder.

– Jeg er høyre- og venstrearmen til juryen, og sørger for at bakken er i henhold til reglene. Jeg har en sønn som hoppet på ski, derfor ble jeg frivillig her. Men han har slutta, og jeg er hoppappaen som ble igjen, ler Fredriksen.

Holmenkollen trenger flere frivillige.

Elsker den polske fansen

Hva liker du best med å være frivillig i Holmenkollen?

– Det beste er når alt går som planlagt, at jeg får det til å funke, og når man hører Kollenbrølet. Jeg liker å være tett på utøverne og så er den polske fansen helt magisk! De lager en fantastisk stemning i bakken! Og så er det stas å se at hopperne er så glade for å være her. Det er noe spesielt med Kollen.

Fredriksen har byttet ut kapteinsuniformen
med den stilige frivilligjakka til Holmenkollen Skifestival.