Kaptein Fredriksen byttet ut cruise med hopp

Sosialt i Holmenkollen

I mange år styrte kaptein Fritz Jakob Fredriksen (53) store skip i Karibien. Nå er det i hoppbakken han styrer skuta.

Jeg lærte det på sjøen, å gjøre vurderinger raskt og ta trygge beslutninger. Og det er veldig nyttig i rollen jeg har under hopprennene i Holmenkollen.

Frivillig i elleve år

Fredriksen har vært frivillig i Holmenkollen Skifestival i elleve år og er assisterende rennleder under RAW AIR. Holmenkollen har i år det første verdenscuprennet i den ekstreme hoppturneringen RAW AIR.

– Jeg er høyre- og venstrearmen til juryen, og sørger for at bakken er i henhold til reglene. Vi vurderer vind og vær, og må ta raske beslutninger i fellesskap. Det er tett dialog med FIS i planleggingsfasen og underveis, der også media har en påvirkning. Jeg har en sønn som hoppet på ski, derfor ble jeg frivillig her. Mens han har slutta, og jeg er hoppappaen som ble igjen, ler Fredriksen. Han skryter av miljøet, trøkket og den fantastiske innsatsen fra alle i frivillig-teamet. Det er godt å oppleve å være en del av dette laget.

Våre ivrige hopp-frivillige gjør alt fra å rigge hoppbakken med snø og tråkking i unnarennet, lengdemål og excit-gaten som utøverne går i før de tar heisen til toppen av hoppbakken. Felix kan fortelle om en fantastisk utsikt over Oslo. – Det må jo være Oslos beste utsikt!

Holmenkollen trenger flere frivillige

Elsker den polske fansen

Hva liker du best med å være frivillig i Holmenkollen?

– Det er så mye! Det beste er nok når alt går som planlagt, når jeg kan yte mitt beste og får alle detaljer til å funke sammen med hele laget. OG når vi hører Kollenbrølet etter råe hopp!
Jeg liker å være tett på utøverne og kjenne pulsen og spenningen. Men den polske fansen helt magisk! De lager en fantastisk stemning i bakken – skikkelig rock´n roll for små og store!
Og så er det stas å se at hopperne, som reiser verden rundt og opplever store folkefester, er så glade for å være her i Kollen. Det er noe helt spesielt med Holmenkollen.