Verdenscuprenn i alpint i Holmenkollen 1. januar

For aller første gang i Holmenkollens historie skal det arrangeres verdenscuprenn i parallellslalåm på internasjonalt FIS-nivå.

– Det blir utrolig gøy å få masse norske tilskuere, og venner og familie som ser på rennet. Endelig har vi fått et parallellslalåmrenn i Norge! Det blir veldig gøy, sier Jonathan Nordbotten på alpintlandslaget.

På 2018s første dag, 1. januar, inviterer Holmenkollen Skifestival til sitt nyeste tilskudd i arrangementsporteføljen: verdenscuprenn i parallellslalåm. Det er alpintsirkusets 32 beste stjerner, 16 menn og 16 kvinner, som skal kjempe om seieren i Kollen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jonathan Nordbotten er en av flere på landslaget for herrer som ser frem til å konkurrere i Kollen 1. januar. Foto: Emilie Nordskar
Jonathan Nordbotten er en av flere på landslaget for herrer som ser frem til å konkurrere i Kollen 1. januar. Foto: Emilie Nordskar

– Vi er veldig stolte over å invitere alpintlandslagene «hjem» til Holmenkollen – det vi kaller skisportens hjerte. Dette blir fart, spenning og masse trøkk på årets første dag, forteller daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy.

Bygger spesiallaget slalåmbakke

Da selve unnarannet i Holmenkollbakken ble ansett å være for bratt, bygges det en egen bakke fra VM-haugen og ned i hoppet. Byggingen er planlagt å starte i september.

– Det blir spennende og utfordrende på samme gang. Vi håper vi har hele Norge med oss på en litt forsinket nyttårsfeiring i Holmenkollen og lover en uforglemmelig opplevelse, fortsetter Sæterøy.

Billetter og mer informasjon om rennet kommer i september. Selve billettsalget starter 26. oktober.