Frivilligspalten: med Bjørn i Sanitet!

Bli kjent med Bjørn: Bjørn har en frivillig funksjon i Holmenkollen Skifestival med ansvar for helsemessig beredskap og medisinsk utstyr!

Bjørn Ramsland er 53 år, utdannet sykepleier og har tatt en Executive Master og Business Administration. Til daglig jobber Bjørn som Rådgiver for Helse og Omsorg. Bjørn har mye erfaring og kunnskap som kommer Holmenkollen Skifestival til gode i hans funksjon som Frivillig helse- og medisinsk personell i seksjonen Sanitet.

 

 

Helsemessig beredskap!
Bjørn sin oppgave er å ivareta den helsemessige beredskapen for utøvere, publikum og 1500 frivillige. Bjørn jobber altså med å sikre en trygg helsemessig gjennomføring av arrangementene, og er beredt dersom noen skulle være ute for et uhell. I Seksjonen for Sanitet jobber Bjørn tett med annet helsepersonell, og sammen har de livsviktig ansvar.

Hjertet nær
Bjørn forteller en rørende historie når vi spør han om hvorfor han har en frivillig funksjon i Holmenkollen Skifestival:

«Etter en trafikkulykke for noen år tilbake hadde jeg behov for å fylle tilfriskningstiden med noe meningsfylt. Siden Holmenkollen står mitt hjerte nær, var det nærliggende å høre om jeg kunne bidra til det frivillige arbeidet. Og jeg har allerede vært frivillig i noen år nå!»  Vi er veldig takknemlige og glade for å ha deg med på laget, Bjørn!

Alltid beredt!
Helsemessig Beredskap krever mye forberedelser og er livsviktig for en vellykket gjennomføring av Verdenscupene og publikumsunderholdning Holmenkollen. Bjørn er ansvarlig for medisinsk utstyr og starter forberedelser i god tid før arrangementene. I løpet av arrangementsdagene sørger Bjørn for at helsepersonell har tilgang på nødvendig utstyr både i arenaen og langs løypene

«Sammen med øvrig helsepersonell er jeg ute og yter helsehjelp i påkommende tilfeller», sier Bjørn.

Noe større enn meg selv
Bjørn forteller at som frivillig i Holmenkollen Skifestival får han anledning til å bidra til noe som er større enn seg selv. Han forteller om muligheten til å stifte nye bekjentskap og være en del av et godt frivillighets-samhold og en gjeng som kommer igjen, år etter år.

«Det er en fin arena å stifte nye bekjentskaper og for å gjøre noe hyggelig i sammen med andre mennesker»

Bjørn vil også trekke frem muligheten til å komme tett på arrangementet og se førsteklasses idrett på nært hold. Sanitet er alltid beredt for påkommende tilfeller, men samtidig får de muligheten til å følge idrettshøydepunkt på nært hold! Det kommer frem at ingen ringere enn Therese Johaug som er Bjørn sin favorittløper på det norske laget.

 «Makan til stayerevne og en råere skiløper finnes neppe!» utdyper Bjørn.
Bjørn liker vinteren, og er veldig glad for at han får være frivillig under Holmenkollen sine arrangementer. Bjørn elsker å gå på ski, selv om mesteparten av arbeidet i Holmenkollen foregår på beina eller med snøscooter. Han liker også å ake og lage englevinger i snøen, selv om han må innrømme at det stadig blir sjeldnere med dette. Vi håper allikevel at du får tatt deg en ski- og aketur i vinter, Bjørn!

Takk for innsatsen!
Tusen takk til Bjørn og resten av seksjonen for Sanitet, for den viktige jobben dere gjør i Holmenkollen. Vi føler oss trygge (..og holder oss friske) med dere på laget! En spesielt stor takk rettes til Bjørn denne fredagen, for ditt livsviktige engasjement, usedvanlig gode humør og gleden du sprer på tvers av Holmenkollen Skifestival!