Feirer 125 år med norsk-strikket festivalgenser

Dale of Norway og Holmenkollen Skifestival inngår nytt samarbeid. Nå lanserer en helt egen genser for skifestivalen.

Dale of Norway har levert VM- og OL-gensere til norske skihelter siden 1956. Genserne, som strikkes i Norge, har i en årrekke representert norsk teamfølelse både blant utøvere og publikum.

Holmenkollen Skifestival markerer i år 125-års jubileet for skirenn i Kollen med ulike aktiviteter. En av dem er å lansere egen strikkegenser som Dale of Norway har designet i tett samarbeid med arrangøren i Kollen.

LES MER: Kjøp billetter til Holmenkollen Skifest 10. – 12. mars her!

– Vi er utrolig stolte av den, som vi håper vil bæres av både ivrige fans, støtteapparat, frivillige og andre som har hjertet sitt i Kollen. Genseren for herrer og jakken for kvinner, er klassisk, moderne og tidløs – akkurat som Holmenkollen, smiler Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen Skifestival. 

Skulle ikke bli ”traust”

– Vi i Dale of Norway synes også dette har vært et veldig spennende prosjekt. Oppdraget var å lage en stilren og anvendelig genser i behagelig merino-ull, hvor designet inkluderer elementer av en norsk skigenser uten å bli traust. Vi er veldig fornøyde med resultatet, sier Hilde Midthjell, daglig leder i Dale of Norway.  

Allerede fredag går startskuddet for festivaluken i Holmenkollen hvor langrennsutøvere, hoppere og kombinertløpere skal i ilden 10. – 12. mars. Helgen etter, 17. – 19. mars, arrangerer Vestgren og resten av teamet skiskytterfinalen.

LES MER: Kjøp billetter til Holmenkollen Skiskytterfest 17. – 19. mars her!

– Det er mye som skjer i jubileumsåret, og vi er glade for å ha to store idrettsfester som blir publikums feiring av Holmenkollens 125-års dag. Det ligger både tradisjon og innovasjon i arenaen, og vi er spente på utviklingen fremover, forteller Sæterøy.

DEN OFFISIELLE HOLMENKOLLEN SKIFESTIVAL-GENSEREN

Damejakke HKSFHerregenser HKSF

Genseren ”Holmenkollen Skifestival” er laget i 100 % myk merino-ull av meget høy kvalitet. Den kan brukes både ute og inne, rett på huden, eller som et mellomlagsplagg. Designet er stilrent i klassisk mørk blå og hvit, med et sprekt mønster i halsen og på ermene. For dame finnes plagget som jakke.

Nederst på siden finnes en myk skinn-patch med Holmenkollen Skifestival sydd på. Det hvite garnet er smussavstøtende, slik at det ikke blir så fort skittent. Det tilbys også matchende lue og pannebånd. Til denne genseren tilbys også matchende lue og pannebånd.