Vil samle nordlendinger til alpin-fest i Holmenkollen

Verdens 32 beste alpinister møtes til verdenscup i parallellslalåm i Kollen 1. nyttårsdag. Nå inviterer arrangøren alle nordlendinger til folkefest i arenaen. Erik Plener mener tiltaket øker Narviks sjanser for et VM i 2027.

– Alt engasjement for alpinsporten i Norge er positivt for VM-søknaden i Narvik. Derfor er det viktig å lage store folkefester på alle norske skirenn i vinter og i årene fremover. Jeg oppfordrer alle nordlendinger som befinner seg sørpå om å ta turen til Kollen 1. januar, sier Erik Plener, nylig kåret til «årets nordlending» og ansvarlig for Narviks VM-søknad.

Verdenscuprennet i Holmenkollen arrangeres for andre år på rad, og er et såkalt «City Event», der målet er å bringe alpinsporten tettere på folket. Nå byr arrangøren nordlendinger opp til dans, og inviterer dem til folkefest for halv pris.

– I samarbeid med Alpin-VM Narvik 2027 ønsker vi å vise verden hvilken fantastisk stemning norske supportere kan lage. Også er skirenn morsomst med masse folk på tribunen. Derfor gir vi alle nordlendinger billetter til halv pris i arenaen 1. nyttårsdag, mot at de består en litt uhøytidelig dialektprøve, smiler daglig leder i Holmenkollen Skifestival AS, Kristin Vestgren Sæterøy.

Sæterøy og hennes team, sammen med om lag 200 frivillige, fikk gode tilbakemeldinger fra Det Internasjonale Skiforbund etter sist gjennomføring.

– Vi er stolte av den sportslige gjennomføringen, og stemningen publikum skapte. Tross tett tåke i fjor var stemningen upåklagelig. Alpinlandslaget selv var imponert over å få oppleve Kollebrølet, som hittil har vært forbeholdt idretter som langrenn, hopp og skiskyting. Det er stort å ha et alpinrenn i Holmenkollen, forteller daglig leder i Holmenkollen Skifestival AS, Kristin Vestgren Sæterøy. 

City Event Oslo 1. januar 2019

  • Arrangeres i Holmenkollen Nasjonalanlegg 1. nyttårsdag. Rennstart er kl. 16.30, arenaen åpner kl. 13.00.
  • Det er verdens 32 beste alpinister som samles til verdenscuprenn i parallelslalåm, 16 kvinner og 16 herrer.
  • Det er de 12 beste i slalåmcupen og de 4 beste i overall som er kvalifiserte.
  • Billetter kan kjøpes på forhånd eller i døra – tilbudet til nordlendinger gjelder kun i døra (ikke forhåndskjøp)
  • Rennet arrangeres av Holmenkollen Skifestival AS, Heming IL er ansvarlig for teknisk gjennomføring
  • Les mer og sjekk ut program her: https://holmenkollenskifestival.no/alpint/