Kan bli Nina Løseths første verdenscuprenn i Norge

SÖLDEN, ØSTERRIKE 20171027.
Nina Haver-Løseth under fredagens treningsøkt på isbreen i Sölden dagen før verdenscuåpningen i alpint. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Mandag 1. januar 2018 samles alpin-eliten til parallellslalåm i Holmenkollen. Det ferske City Eventet i Kollen kan bli Nina Løseth aller første verdenscuprenn på norsk jord. 

– Holmenkollen er jo kjent for å lage folkefester, så dette gleder vi oss til! Jeg håper at det blir jeg som vinner, men det er vanskelig å forutse hvem som vil hevde seg i en konkurranse som et City Event i parallellslalåm. Det er jo det som gjør det spennende, sier Sölden-klare Nina Løseth. 

Mandag 1. januar 2018 skal Løseth kjempe om å hevde seg i toppen i det nye ”City Eventet” i parallelslalåm i Holmenkollen. Det er de fire beste alpinistene i verdenscupen totalt, samt de 16 beste slalåmkjørerne i verden på herre- og kvinnesiden som er invitert.

– ”Alle” bør se opp for Nina 

Ikke siden 2003 har de norske jentene kjørt verdenscuprenn i alpint i Norge. Dermed kan dette bli Nina Løseths første på norsk jord. Lagvenninnen Mina Fürst Holtmann mener nettopp Løseth blir den tøffeste Kollen-konkurrenten. 

LES MER: Sikre deg billetter til verdenscuprennet i parallellslalåm her!

– Hun har vist seg å være god i City Events og i denne typen konkurranser tidligere. Jeg tror hun kommer til å gjøre det veldig bra. Så jeg tror alle bør se opp for Nina, hun blir tøff å slå, forteller Holtmann, som også er klar til start i Østerrike førstkommende lørdag. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Slik vil arenaen kunne se ut 1. januar 2018. Illustrasjonen er laget av LOS&CO

.

Sportssjef for City Eventet i Holmenkollen er tidligere landslagssjef for alpinistene, Marius Arnesen. Han ser frem til å samle verdenseliten i hovedstaden.

– Endelig samles de aller beste alpinistene i selveste Oslo! Jeg synes det er positivt å få vist fram sporten og gjøre den enda mer tilgjengelig for folk flest. Det går ikke an å gjøre noe annet enn å glede seg, sier Arnesen. 

FAKTA AUDI FIS SKI WORLD CUP 2018 OSLO:

  • Arrangeres av Holmenkollen Skifestival 1. januar 2018 klokken 16:05. Arenaen åpner klokken 14.00. Heming Alpint er ansvarlig for teknisk gjennomføring.
  • Bakken er 180 meter lang, består av 18 porter og ett hopp og bygges som et stillas fra VM-haugen og ned i motbakken i hoppbakken. Hvert heat avgjøres i 2 omganger – 1 i hver løype (rød/blå)
  • De fire beste alpinistene i verdenscupen totalt + de 16 beste slalåmkjørerne i verden er invitert, både damer og herrer
  • Rennet er et såkalt ”City Event” som er initiert av FIS, og har blitt arrangert i blant annet Stockholm, Moskva og München
  • Holmenkollen Skifestival arrangerer fra før verdenscup i nordiske grener og skiskyting samt rulleskirennet Holmenkollen Skishow