Kollenbrøl trumfet tåka

Endelig var det alpinistenes tur til å få oppleve Kollenbrølet. Det var et stort øyeblikk for verdenseliten å konkurrere i Holmenkollen, og den tette tåka la ingen demper på stemningen.

Skrevet av: Lillian Langset / Vibeke L. Kittel-Nielsen

Premieren av verdenscup i parallellslalåm i Holmenkollen gikk over all forventning. Totalt 32 av verdens beste alpinister satte utfor, og godt over 7200 publikummere veiledet utøverne i gjennom tåka, og over målstreken med stor jubel og kraftig røst.

– Vi er skikkelig stolte av arrangementet og er veldig fornøyde med det sportslige. At været ikke er på vår side kan vi ikke gjøre noe med. Derfor er det flott at publikum er så sporty og leverer  Kollen-stemning i verdensklasse for verdens beste utøvere, sier daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sebastian Foss Solevåg ble beste norske på herresiden. Foto: Herman Berger

Sebastian Foss Solevåg ble beste norske på herresiden. Foto: Herman Berger

Publikum fikk som lovet; action, fart og spenning. Gode tilbakemeldinger og en svært vellykket gjennomføring og av City Event Alpint antyder at arrangøren, Holmenkollen Skifestival har skapt en ny, og etterlengtet tradisjon midt i Skisportens hjerte, Holmenkollen.

Gratulerer til Mikaela Shiffrin (USA) og Andre Myhrer (SWE) som begge gikk av med serien, og lykke til med inneværende sesong.